Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Modern Seyyahlar Serisi Kitap Analizi Oturumu Gerçekleştirildi

22.04.2024
Modern Seyyahlar Serisi Kitap Analizi Oturumu Gerçekleştirildi
Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümümüz ve Tarih Bölümümüz iş birliği ile düzenlenen oturum, "Modern Seyyahlar Serisi" projesinin bir parçası olma niteliğini taşıyor.

Modern Seyyahlar Serisi Kitap Analizi Oturumu, 19 Nisan 2024 tarihinde Öğrenci Merkezi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümümüz ve Tarih Bölümümüz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Etkinlikte Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden Dr. Rahmi Oruç, Yirmisekiz Mehmet Çelebi'nin "Paris Sefâretnâmesi" kitabı üzerine kapsamlı bir okuma gerçekleştirdi. Bu inceleme, metnin tarihi ve kültürel önemini vurgulamanın yanı sıra Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinden Ömer Faruk Yıldırım tarafından Üniversitemize kazandırılmış olan ve Türkiye ile Fransa arasında hareketlilik içeren “Yaşadığın Şehri Tanıyor Musun? (Do You Know The City You Live In?)” adlı Erasmus+ projesine katılım hakkı kazanan öğrenciler için bir ön hazırlık faaliyeti kapsamındaydı.

Avrupa Birliği ve UNESCO tarafından desteklenen daha geniş bir girişimin bir parçası olan proje, hareketlilik faaliyetleri başlamadan önce öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflemekte.

Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümümüz bu zenginleştirici akademik çabayı Tarih Bölümü ile ortaklaşa organize etmekten gurur duyuyor ve disiplinlerarası işbirliği ve akademik mükemmellik geleneğini sürdürmeye devam etmeyi dört gözle bekliyor.