Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Osmanlı Edebiyat Teorisi Projesi’nin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

08.08.2023
Osmanlı Edebiyat Teorisi Projesi’nin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü tarafından yürütülen "19. Yüzyıl Osmanlı Halifeliği'nde Modern Edebiyat Teorisi'nin Doğuşu" isimli projenin ekip üyeleri 7 Ağustos’ta çevrimiçi olarak bir araya geldi.

Üniversitemiz Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü tarafından Kahire ve Muhammadiyah University of Yogyakarta Üniversiteleri ile ortak yürütülen "19. Yüzyıl Osmanlı Halifeliği'nde Modern Edebiyat Teorisi'nin Doğuşu" isimli projenin 7 Ağustos’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ilk toplantısında, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Dr. Rahmi Oruç, Üniversitemiz Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü mezunu Alaa Al-Barazi ve son sınıf öğrencisi Maryam Kouk, Arap edebiyat teorisi üzerine yaptıkları edebiyat taramasının bulgularını sundular.

Bölümümüz araştırmacısı Dr. Didem Arvas ve Üniversitemiz Yapay Zekâ-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü’nden Dr. Akın Bulut, TÜBİTAK'ı hedefleyen yeni projemizin başvurusunu tanıttılar.

Kahire Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhamad Kamal, çalışması hakkında detayları paylaştı ve grup, yakın gelecekte bir makale üzerinde iş birliği yapma konusunda anlaşmaya vardı.

Bölümümüz ve Yapay Zekâ-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü, ilerleyen zamanda projenin faydalanabileceği yenilikçi ve aktif öğrenme stratejilerini detaylandıran bir çevrimiçi etkinlik düzenleyecek.

Süreç güncellemeleri hakkında bilgilendirmeler devam edecek.

Proje hakkında detaylı bilgi için: https://lit.ihu.edu.tr/tr/yeni-projemiz-basladi-19-yuzyilda-osmanli-da-modern-edebiyat-teorisinin-dogusu